top of page

Winterfoto's in het Finse Jyväskylä en de Arctic Lakeland

Bijgewerkt op: 19 nov. 2022

Alle hoop op winterweer in Nederland was volledig gevestigd op Februari, traditioneel gezien toch wel de meest zekere maand als het gaat om temperaturen onder het vriespunt. De winterliefhebbers onder ons waartoe ik mijzelf ook reken, keken vol weemoed terug naar die magische 2 weken van het vorige jaar, waarin we weer eens getrakteerd werden op ouderwetse Hollandse winter met een snerpende wind uit het oosten. Het mocht helaas niet baten. De aanhoudende zuidwestenwind gooide roet in het eten en naarmate de maand vorderde, verdween ook de hoop op een herhaling van 2021.


Reden genoeg om een uitstapje naar hét winterland bij uitstek te overwegen. In 2016 zette ik voor het eerst voet op Finse grond, al bracht ik er veel te weinig tijd door. Sindsdien heeft het land mij altijd aangetrokken. Vooral in de winter. De uitgestrekte bossen, bevroren meren, eindeloze natuur en dunbevolkte gebieden zou iedere natuurliefhebber aan moeten spreken. Deze week was ik te gast in de Jyväskylä regio en later in de Arctic Lakeland regio, waaronder Vuokatti, Kuhmo en Kajaani vallen.


Het koffiezetapparaat pruttelde op mijn aanrecht. De winterkleding zat in de koffer, de camera accu's opgeladen; ik was klaar voor een nieuw winteravontuur.
De volledige fotoserie bekijk je op deze pagina.Comentarios


bottom of page