Alles over

reisfotografie

Landschappen, natuur, cultuur en architectuur. Hier lees en zie je alles over de mooiste plekken, ver weg óf juist dichtbij huis. 

foto door Max Fischer

Waarom ik zo graag buiten ben.

Het begon ergens op een koude voorjaarsochtend in 2012. Anders dan dat ik tot dan toe gewend was, werd ik voor de wekker wakker en besloot ik om spontaan een ommetje met de hond in het naastgelegen bos te maken. Het Twentse landschap voelde aan zoals het in mijn beleving ooit bedoeld was. Stil, vredig en prachtig. De mist lag als een verdovende deken over het land en deed het besef van tijd verdwijnen. Eenmaal thuis bekeek ik de foto’s die ik met m’n telefoon had gemaakt. 

"De foto's werden de souvenirs van deze memorabele en koude voorjaarsochtend."

Ik wist ik meteen dat ik nog meer van zulk soort momenten wilde meemaken. De fotografiehobby was geboren.
Door de jaren heen heeft de fotografie mij op vele mooie plekken in binnen en- buitenland gebracht. Hoogtepunten waren Noorwegen, Wales, Cyprus, Bretagne, Zwitserland en verschillende regio’s in Duitsland. Maar net zo lief blijf ik dichter bij huis, gewoon op oale groond, om het Twentse landschap zo treffend mogelijk vast te leggen. Wat de toekomst gaat brengen zal moeten blijken, al smaakt reisfotografie naar meer! 

vincent

Twente

De Twentse Sagen (Deel 2)

Je hoeft niet persé een spiritueel persoon te zijn om op een willekeurige ochtend het mystieke karakter van het Twentse platteland te kunnen voelen.  Eeuwenoude verhalen worden hier generatie op generatie doorverteld en hebben Twente haar folkloristische identiteit gegeven. Na de fotoreportage van vorig jaar (link onder aan de pagina) fotografeerde ik wederom 3 bekende Twentse sagen.

Reisfotografie

Foto’s tussen de wijngaarden van Savoie Mont Blanc

Bij de Franse Alpen denk je al gauw aan woeste bergtoppen, wintersportbestemmingen en natuurlijk de beroemde cols die worden beklommen in de Tour de France. Er wordt weleens vergeten dat buiten deze beroemde A-locaties om, er ook zeer mooie gebieden te vinden zijn die vaak geheel ten onrechte, worden overgeslagen.

VINCENT CROCE PHOTOGRAPHY
KvK: 67359426
BTW NR: NL137400032B01
IBAN: NL63 RABO 0314 3516 71
BIC: RABONL2U

+31 (0)6 241 233 23
vincecroce@gmail.com